Historien bakom Köpkvarteret 43:an

Visionen om att bygga ett Köpkvarter på gamla “Åhléns-parkeringen” har funnits en lång tid hos ägarna Wiksténs Fastigheter. Att genomföra detta bygge är en utmaning. I och med att fastigheten ligger mitt i centrum berör arbetet med att uppföra byggnaden en stor  del av stadsmiljön.

Den nya byggnaden förändrar stadsbilden och Boden får ett tätare centrum med tillkomsten av Köpkvarteret 43:an. Visionen om ett köpkvarter mitt i centrum har blivit verklighet.

Ägare

Ägare av Köpkvarteret är Wiksténs Fastigheter i Boden som är ett familjeägt företag. Wiksténs Fastigheter byggde sitt första hyreshus 1950 i Boden och har därmed funnits och verkat i över 70 år i denna trevliga kommun. Wikstens Fastigheter är idag en av Bodens största fastighetsägare med ca 950 lägenheter och 30 000 kvm lokaler såsom butiker, kontor, mm.

Wiksténs Fastigheters målsättning är att sätta hyresgästen i centrum med god service och kvalité i förvaltningen.

Idag

Köpkvarteret 43:an innehåller ca 5 000 kvm ny handelsyta i gatuplan. Köpkvarteret 43:an ligger i hjärtat av stan, närmare bestämt i början av Drottninggatan – Bodens stora handelsstråk. Det nya köpkvarteret är ett stort steg mot att skapa en attraktiv citykänsla, med ett utökat torg och en mer levande stadskärna – en naturlig mötesplats.

Köpkvarteret 43:an är en inomhuslösning med access både från ett torg från gågatan i syd-väst läge och från det befintliga parkeringshuset, tillika Bodens mest centrala parkering. Ett pausrum i form av ett café utgör navet i shoppinganläggningen som även kommer att ha möjligheter att bedriva uteservering på torget sommartid. Utöver shopping tillkommer även en träningsanläggning och en sportsbar. Gymmet och möjligheterna att äta och umgås mitt i stan kommer att stärka 43:ans mötesplats ytterligare.